Rosół w pół godziny w szybkowarze MPM
Natłok obowiązków i coraz mniej czasu sprawiają, że wiele osób rezygnuje z gotowania na rzecz gotowych potraw, które wystarczy podgrzać. Dla tych, którzy mimo ograniczonego czasu chcieliby przygotowywać samodzielnie domowe obiady, firma MPM zaprezentowała szybkowar MGS-05.
11.02.2014 13:30
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Przyspieszone gotowanie w szybkowarze jest efektem wysokiego ciśnienia powstającego w garnku, które podnosi temperaturę wrzenia wody. Przykładowo, gulasz wołowy w szybkowarze wystarczy dusić ok. 4. min. W tradycyjnym garnku takie przygotowania trwają z reguły około dwóch godzin. Z kolei, klarowny rosół, zamiast kilku godzinnego gotowania na małym ogniu, można przyrządzić w zaledwie pół godziny. Krótszy czas gotowania oznacza dużą oszczędność prądu czy gazu, co pozytywnie wpływa na domowy budżet.
Kontrolę czasu przyrządzania dań ułatwia wbudowany Timer. Ponadto, wysoki poziom pary wodnej zamkniętej w garnku pozwala zachować cenne witaminy i minerały, aromat potraw oraz naturalne kolory warzyw. Dodatkowo, produkt firmy MPM został wyposażony w specjalny wkład do gotowania na parze.
Cena: 36. zł
Cechy szybkowaru MGS-05:
- pojemność garnka - 5 L
- waga netto - 3,37 kg
- ciśnienie robocze - 60/100 kPa
- możliwość stosowania do wszystkich kuchni (w tym indukcyjnych)
- możliwość zmywania w zmywarce (bez pokrywy)
- 2-warstwowy spód
Źródło: Informacja prasowa