Jakie naczynie do pieczenia warto kupić?
Często zastanawiamy się, jakie naczynie do pieczenia najlepiej będzie nam służyło. Wahamy się pomiędzy szklanym naczyniem żaroodpornym a brytfanną wykonaną z solidnego materiału. Najlepiej jest poznać wszystkie mocne i słabe strony obu naczyń. O tym wszystkim opowie nam Katarzyna Bosacka w programie "Wiem, co jem i wiem, co kupuję". Serdecznie zapraszamy.
16.06.2016 10:32
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Kupując naczynie do pieczenia musimy wybrać pomiędzy szklanym naczyniem żaroodpornym a brytfanną wykonaną z solidnego materiału. Najlepiej poznać wszystkie mocne i słabe strony obu rodzajów. O tym wszystkim opowiada nam Katarzyna Bosacka w programie "Wiem, co jem i wiem, co kupuję". Serdecznie zapraszamy.
Decydując się na naczynia do pieczenia przede wszystkim zwróćmy uwagę, aby były pozbawione zbędnych zakamarków oraz żłobień, ponieważ gromadzący się na nich tłuszcz, po kilkudziesięciu minutach spędzonych w piekarniku, może być trudny do usunięcia. Wybierajmy również takie modele, które posiadają specjalnie wyprofilowane uchwyty, dzięki czemu dużo łatwiej będzie nam je wkładać i wyjmować z nagrzanego urządzenia. Pamiętajmy, że uchwyty nie mogą być wykonane z plastiku (chyba, że są zdejmowane)! W przeciwnym razie pod wpływem wysokiej temperatury w piekarniku mogą się stopić.
Zobacz też: Najzdrowsza herbata tylko dla wybranych