Trwa ładowanie...
d359slp

Facebook. Jak ukryć wyświetlanie listy znajomych? Podpowiadamy

Facebook. Jak ukryć wyświetlanie listy znajomych? To pytanie zadaje sobie wielu użytkowników popularnego portalu społecznościowego, którym zależy na prywatności. Dzięki poniższej instrukcji, zrobią to w kilka sekund.
Share
Facebook. Jak ukryć wyświetlanie listy znajomych? Instrukcja krok po kroku
Facebook. Jak ukryć wyświetlanie listy znajomych? Instrukcja krok po krokuŹródło: Pexels
d359slp

Jedni użytkownicy Facebooka chętnie dzielą się zdjęciami, filmikami, informacjami i postami z nieznajomymi, inni zaś wolą, aby wgląd do wydarzeń z ich życia miało wyłącznie zawężone grono osób. Nie ma w tym nic dziwnego, dlatego twórcy popularnego portalu społecznościowego przygotowali wiele opcji, które ułatwią tym drugim chronić swoją prywatność.

Użytkownicy Facebooka mogą zdecydować, czy chcą, aby publikowane przez nich treści były widoczne dla wszystkich czy jedynie dla ich znajomych lub konkretnych osób. Ponadto mogą m.in. kontrolować posty, w których ich oznaczono, decydować, kto może zobaczyć strony, listy oraz osoby przez nich obserwowane, a także mieć wpływ na to, kto może im wysłać zaproszenie do grona znajomych.

Jedną z opcji, z której chętnie korzystają użytkownicy portalu, jest również ukrywanie listy znajomych. Dzięki tej możliwości, żadna obca osoba nie może przeglądać naszych kontaktów. Poniżej podpowiadamy, jak określić, kto może zobaczyć sekcję "Znajomi".

d359slp

Zobacz: 10 porad bezpiecznego korzystania z internetu [Wideo]

Facebook. Jak ukryć wyświetlanie listy znajomych? Instrukcja krok po kroku

Domyślnie sekcja "Znajomi" jest publiczna. Oznacza to, że każdy użytkownik Facebooka może ją przeglądać. Aby to zmienić należy:

d359slp

1. Kliknąć ikonę małego czarnego trójkąta w prawym górnym rogu ekranu.
2. Następnie wybrać opcję Ustawienia i prywatność, po czym Ustawienia.
3. W kolumnie po lewej stronie wybieramy Prywatność.
4. Następnie szukamy opcji Kto może zobaczyć Twoją listę znajomych?
5. Klikamy Edytuj przy prawej krawędzi strony.
6. Wybieramy grupę odbiorców, która będzie mieć dostęp do naszej listy znajomych.

Facebook przypomina, że:

  • Możemy jedynie określić to, kto może zobaczyć listę znajomych przeglądając nasz profil. Nasi znajomi również mogą określić w swoich profilach, kto może zobaczyć ich znajomości. Jeśli na przykład ustawimy dla swojej listy znajomych opcję Tylko ja, to tylko my będziemy mogli zobaczyć pełną listę znajomych w swoim profilu. Jeśli natomiast nasz znajomy ustawi dla swojej listy znajomych opcję Publiczna, wszyscy użytkownicy portalu będą mogli zobaczyć, że jesteśmy znajomymi.
  • Jeżeli ktoś widzi naszych znajomych w innym profilu, to widzi ich również w aktualnościach, wyszukiwarce i innych miejscach na Facebooku.
  • Odwiedzając nasz profil, inne osoby będą mogły zobaczyć naszych wspólnych znajomych.

Zobacz także:

1. Messenger - jak działa i jak korzystać? Poradnik
2. Zoom - jak działa i jak korzystać? Poradnik
3. Microsoft Teams: co to jest i jak działa? Poradnik dla każdego
4. Jak dodać zdjęcie na Instagram z telefonu? Instrukcja krok po kroku
5. Poczta Gmail i pobieranie z innych kont. Zobacz, jak prosto zarządzać pocztą

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

d359slp

Podziel się opinią

Share
d359slp
d359slp
Więcej tematów