Jakie naczynie do pieczenia warto kupić?

Jakie naczynie do pieczenia warto kupić?
Źródło zdjęć: © x-news.pl

16.06.2016 10:32

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Często zastanawiamy się, jakie naczynie do pieczenia najlepiej będzie nam służyło. Wahamy się pomiędzy szklanym naczyniem żaroodpornym a brytfanną wykonaną z solidnego materiału. Najlepiej jest poznać wszystkie mocne i słabe strony obu naczyń. O tym wszystkim opowie nam Katarzyna Bosacka w programie "Wiem, co jem i wiem, co kupuję". Serdecznie zapraszamy.

Kupując naczynie do pieczenia musimy wybrać pomiędzy szklanym naczyniem żaroodpornym a brytfanną wykonaną z solidnego materiału. Najlepiej poznać wszystkie mocne i słabe strony obu rodzajów. O tym wszystkim opowiada nam Katarzyna Bosacka w programie "Wiem, co jem i wiem, co kupuję". Serdecznie zapraszamy.

Decydując się na naczynia do pieczenia przede wszystkim zwróćmy uwagę, aby były pozbawione zbędnych zakamarków oraz żłobień, ponieważ gromadzący się na nich tłuszcz, po kilkudziesięciu minutach spędzonych w piekarniku, może być trudny do usunięcia. Wybierajmy również takie modele, które posiadają specjalnie wyprofilowane uchwyty, dzięki czemu dużo łatwiej będzie nam je wkładać i wyjmować z nagrzanego urządzenia. Pamiętajmy, że uchwyty nie mogą być wykonane z plastiku (chyba, że są zdejmowane)! W przeciwnym razie pod wpływem wysokiej temperatury w piekarniku mogą się stopić.

Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Komentarze (2)
Zobacz także