Jak odblokować kogoś na fb? Przewodnik krok po kroku

Jak odblokować kogoś na fb? Przewodnik krok po kroku18.09.2019 09:55
Jak odblokować kogoś na fb? Przewodnik krok po kroku
Źródło zdjęć: © iStock.com

Jak odblokować kogoś na fb? Zablokowany użytkownik przestał Cię irytować? Decyzja o założeniu blokady była zbyt pochopna i teraz jej żałujesz? W łatwy sposób możesz ją cofnąć. Poniżej prezentujemy instrukcję jak to zrobić.

Jak odblokować kogoś na fb? Okazuje się, że zablokowanie znajomego na Facebooku sprawia użytkownikom o wiele mniej kłopotów niż cofnięcie tej decyzji. Poniższy przewodnik udowadnia, że nie ma w tym nic trudnego.

Jak można odblokować kogoś na facebooku?

Jeśli nie życzymy sobie, aby inny użytkownik spamował nasz profil, oznaczał nas w komentarzach pod zdjęciem lub pisał do nas prywatne wiadomości, w łatwy sposób możemy go zablokować. Niektóre decyzje o blokowaniu znajomych wychodzą nam na dobre, inne zaś podejmujemy pochopnie i często ich żałujemy. W drugim przypadku nie powinniśmy się jednak długo zamartwiać. Zablokowanie użytkownika na fb nie jest nieodwracalne i w łatwy sposób można przywrócić go do grona naszych znajomych.

Poniżej krótki przewodnik, który pomoże odblokować znajomego na Facebooku:

1) W prawym górnym rogu wybierz opcję Ustawienia.

2) Przejdź do lewej kolumny Facebooka i kliknij Blokowanie.

3) W sekcji Zablokuj użytkowników powinna pojawić się lista zablokowanych osób.

4) Kliknij opcję Odblokuj obok imienia i nazwiska osoby, którą chcesz odblokować.

5) Kliknij Potwierdź, aby ukończyć odblokowywanie osoby.

289823769223855098
Źródło zdjęć: © Materiał prasowy

Po kliknięciu w opcję Odblokuj pojawi się komunikat z informacją o skutkach zdjęcia blokady:

  • [osoba] może oglądać Twoją oś czasu lub skontaktować się z Tobą, jeśli umożliwiają to opcje wybrane przez Ciebie w ustawieniach prywatności
  • Znaczniki dodane przez Ciebie i użytkownika oznaczające Was mogą zostać odzyskane
  • Możesz usunąć znaczniki oznaczające Ciebie w Twoim dzienniku aktywności

Odblokowana osoba nie dołącza automatycznie do Twoich znajomych. Aby przywrócić ją do tego grona, musisz wysłać jej zaproszenie.

Pamiętaj, że aby ponownie zablokować danego użytkownika, trzeba będzie odczekać 48 godzin.

Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Udostępnij:
Wybrane dla Ciebie
Komentarze (0)