ycipk-1v56gu

Jak zablokować kogoś na fb? Instrukcja krok po kroku

Jak zablokować kogoś na fb? Masz dość spamowania Twojego profilu? Inni użytkownicy sprawiają Ci problemy, na które najzwyczajniej w świecie nie masz ochoty? W łatwy sposób możesz ich zablokować. Poniżej prezentujemy instrukcję, jak to zrobić.
Głosuj
Głosuj
Podziel się
Opinie
Jak zablokować kogoś na fb? Prosta instrukcja
Jak zablokować kogoś na fb? Prosta instrukcja (Domena publiczna)
ycipk-1v56gu

Facebook to jeden z najpopularniejszych portali społecznościowych, dzięki któremu możemy porozumiewać się z ludźmi na całym świecie. To również świetne narzędzie do odnawiania starych znajomości, jak i zawierania tych nowych. Dzięki Facebookowi w łatwy sposób można dodawać osoby do grona swoich znajomych i równie prosto można je zablokować. Wystarczy kilka kliknięć

Jak zablokować kogoś na fb? Instrukcja krok po kroku

ycipk-1v56gu

Jeżeli nie życzymy sobie, aby inni użytkownicy Facebooka oznaczali nas w postach, komentarzach lub zdjęciach, a także wysyłali do nas prywatne wiadomości, w łatwy sposób możemy ich zablokować. Poniżej podpowiadamy, jak to zrobić.

Zablokuj użytkownika w ustawieniach blokowania:

1) W prawym górnym rogu wybierz opcję Ustawienia.

2) Przejdź do lewej kolumny Facebooka i kliknij Blokowanie.

ycipk-1v56gu

3) Wprowadź imię i nazwisko osoby, którą chcesz zablokować, a następnie kliknij opcję Zablokuj.

4) Wybierz z wyświetlonej listy konkretną osobę, którą chcesz zablokować i kliknij kolejno opcje Zablokuj > Zablokuj [imię i nazwisko].

Drugim sposobem zablokowania danego użytkownika jest bezpośrednie skorzystanie z jego profilu. Na zdjęciu w tle, klikamy w trzy kropki, a następnie wybieramy opcję Zablokuj.

ycipk-1v56gu

Zobacz także: Facebook Dating od dzisiaj w 20 krajach. Konkurencja dla Tindera

Czy jak zablokuje kogoś na Facebooku, to on to widzi?

Powyższe pytanie jest jednym z częściej zadawanych przez użytkowników portalu. Blokowane osoby nie są o tym fakcie informowane w specjalnych powiadomieniach. Warto jednak pamiętać, że zaczną coś podejrzewać, kiedy nie będą mogli oznaczyć nas pod zdjęciem lub wysłać prywatnej wiadomości.

W ustawieniach na Facebooku możemy przeczytać jeszcze następujący komunikat:

ycipk-1v56gu

Uwaga: Odblokowanie osoby nie oznacza, że automatycznie zostaniecie ponownie znajomymi. Jeżeli zablokujesz znajomego, a następnie go odblokujesz, przywrócenie znajomości będzie wymagało wysłania nowego zaproszenia do grona znajomych.

Co się stanie gdy zablokujemy kogoś na Facebooku?

Sprawdź co dokładanie się stanie, gdy użytkownik zostanie przez Ciebie zablokowany na fb.

ycipk-1v56gu
  • Takie osoby nie wyświetlą materiałów opublikowanych przez Ciebie w profilu
  • Nie będą mogły oznaczać Cię w postach, komentarzach i zdjęciach
  • Nie wyślą Ci zaproszenia na wydarzenie lub do grup
  • Nie będą mogły rozpocząć rozmów z Tobą ani dodać Cię do grona znajomych

Pamiętaj, że po zablokowaniu użytkownika Ty też nie będziesz mieć możliwości rozpoczynania rozmowy z tą osobą czy dodania jej do grona znajomych.

Czytaj także: Facebook Dating. Wiemy, kiedy randki Facebooka będą dostępne w Polsce

Polub WP Tech
ycipk-1v56gu
ycipk-1v56gu
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
Trwa ładowanie
.
.
.

ycipk-1v56gu