Wolnowar i ryżowar z serii Russell Hobbs Cook@Home

Wolnowar i ryżowar z serii Russell Hobbs Cook@Home
Źródło zdjęć: © Materiały prasowe

18.04.2013 09:56

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Seria urządzeń Cook@Home - marki Russell Hobbs - została zaprojektowana z myślą o smakoszach, miłośnikach gotowania i tych wszystkich, którzy dbają o zdrową dietę. Na polskim rynku pojawiły się dwa nowe urządzenia z tej serii - wolnowar i ryżowar.

Wolnowar Cook@Home jest stworzony do przygotowywania zup, sosów, jednogarnkowych dań mięsnych i wegetariańskich - np. tradycyjnie polskiego bigosu lub hiszpańskiego chili con carne czy jednej z wersji indyjskiego dal z soczewicą, dynią i szpinakiem. Wolnowar został wyposażony w funkcję regulacji temperatury (3 stopnie regulacji), umożliwiającą wybór optymalnego sposobu obróbki cieplnej - od smażenia w bardzo wysokiej temperaturze, poprzez duszenie i zapiekanie w średniej temperaturze. Przygotujemy w nim do 5 porcji dowolnego dania, które wymaga gotowania, duszenia, smażenia lub zapiekania.

Wolnowar o pojemności 3,5 litra i mocy 20. W składa się z 3 części - obudowy ze stali nierdzewnej oraz wyjmowanego ceramicznego naczynia, w którym można serwować przygotowane potrawy oraz szklanej pokrywy dającej możliwość kontrolowania stanu gotowania. Wskaźnik pracy urządzenia sygnalizuje, kiedy wolnowar jest włączony, a stopy antypoślizgowe mają zapobiegać przemieszczaniu się wolnowaru podczas mieszania potraw.

Sugerowana cena detaliczna - 199 złotych

Obraz
© (fot. Materiały prasowe)

Ryżowar Cook@Home ugotuje każdy rodzaj ryżu od delikatnego ryżu jaśminowego aż po ryż brązowy, który wymaga najdłuższego gotowania. Oprócz misy na ryż, posiada także tacę do gotowania na parze - do przygotowywania ryb i warzyw.

Ryżowar o mocy 70. W ma pojemność 1,8 litra (10 kubków), dzięki czemu można w nim przygotować do 10 porcji ryżu za jednym razem. Szklana pokrywa pozwala kontrolować stan gotowania, a obudowa wykonana jest ze stali nierdzewnej. Wyjmowana misa umożliwia podanie ryżu zaraz po ugotowaniu, a funkcja podtrzymywania ciepła chronić ma potrawę przed wystygnięciem. Urządzenie jest dostępne w zestawie z miarką i szpatułką do nakładania ryżu.

Sugerowana cena detaliczna - 179 złotych

Źródło: informacje prasowe, PS, WP.PL

Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Wybrane dla Ciebie
Komentarze (0)