Tak wygląda maszyna do robienia chińskich zupek

Tak wygląda maszyna do robienia chińskich zupek
Źródło zdjęć: © Audio Research

19.05.2011 13:41

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Linia produkcyjna, z której schodzą popularne na całym świecie kluski, potrafi wytworzyć nawet 230 tysięcy opakowań zupek w czasie 8-godzinnej zmiany. Wystarczy do tego 7 osób obsługi. Maszynerię sprzedaje chińska firma Bullex, a odbiorcy znajdują się w Azji, Europie i Ameryce.

Potrzebne są też składniki: mąka pszenna, sól, woda i kansui, czyli mieszanina sodu, węglanu potasu i fosforanów. Z pulpy tworzy się 30-metrowe nitki, które sa gotowane przez minutę w temperaturze 10. stopni Celsjusza, składane w kosteczkę i podsmażane przez chwilę w temperaturze 200 stopni.

Pozostaje zapakować kluski do folii razem z paczką smakową i już gotowe danie wędruje do sklepów, gdzie czekają głodni klienci.

Zdjęcia: Made-in-China.com via Gizmodo.pl

Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Komentarze (271)
Zobacz także