Miele DG 3460 - urządzenie do gotowania na parze
W ofercie sprzętów do zabudowy coraz częściej obok tradycyjnych piekarników i kuchenek mikrofalowych pojawiają się urządzenia dające możliwość także gotowania na parze.
06.02.2013 11:12
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Ten sposób przygotowywania żywności jest najbardziej polecany przez dietetyków, ponieważ właściwie nie wymaga dodatku tłuszczu. Para nie pozbawia także jedzenia wielu cennych witamin i składników odżywczych, które są wypłukiwane przez wodę podczas tradycyjnego gotowania.
Zobacz: Jaki wybrać i kupić piekarnik?
Urządzenie do gotowania na parze Miele DG 346. nadaje się do zabudowy w słupku, w nadstawce lub w szafce. Model ten wyposażono w cztery programy: uniwersalny, podgrzewanie, rozmrażanie oraz odkamienianie. W zależności od rodzaju przygotowywanej żywności można wybrać temperaturę od 40 do 100 stopni Celsjusza. Napełniony pojemnik na wodę wystarcza średnio na 90 minut gotowania, po tym czasie wodę należy uzupełnić. Pojemność piekarnika to 20 litrów, a waga urządzenia wynosi 18,7 kg.
Do urządzenia dołączono dwie stalowe tacki, ruszt oraz pojemnik na spływające płyny. Zastosowane zabezpieczenia to między innymi chłodne drzwi oraz schładzanie pary wydobywającej się na zewnątrz piekarnika.
Cena: ok. 5000 złotych
Anna Paczuska