Allegro usuwa stronę "Podsumowanie" widoczną podczas składania zamówienia

Allegro usuwa stronę "Podsumowanie" widoczną podczas składania zamówienia26.07.2019 19:21
Allegro usuwa stronę "Podsumowanie" widoczną podczas składania zamówienia
Źródło zdjęć: © iStock.com

Do tej pory przed finalnym zakupem na Allegro mogliśmy jeszcze rzucić okiem na podsumowanie wybranych przez nas rzeczy dodanych do koszyka. Jednak Allegro chcąc "usprawnić" proces zakupowy usunęło możliwość przejrzenia "podsumowania" przed sfinalizowaniem transakcji.

We wcześniejszej wersji serwisu klient po przejściu przez stronę "Dostawa i płatności" był kierowany na stronę "Podsumowanie". Dzięki temu mogliśmy na spokojnie przejrzeć wybrane towary, sprawdzić wszystkie koszty dostawy oraz czy nie zapomnieliśmy np. dodać komentarzu dla sprzedającego.

289817285215157242
Źródło zdjęć: © WP.PL

W nowej wersji Allegro proces zakupu został uproszczony i pominięto ekran "Podsumowanie". Teraz bezpośrednio z "Dostawa i płatności" możemy zakończyć transakcję i przejdziemy na ekran końcowy. Chociaż Allegro wprowadza zmianę, by usprawnić proces zakupowy, to dla niektórych użytkowników może być pewnym zaskoczeniem.

Tutaj możesz pobrać aplikację mobilną Allegro dostępną w wersji na Android lub iOS.

Zobacz też: Polska gospodarka cyfrowa. "Naszym sposobem jest spryt"

Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Udostępnij:
Wybrane dla Ciebie
Komentarze (44)