Trwa ładowanie...
d20kqvo

Piwo z probiotykami na odporność. Chińscy naukowcy znowu zaskakują

Alkohol niekoniecznie kojarzy nam się z leczniczym efektem. Jak jednak udowadniają naukowcy, wystarczy twórczo podejść do tematu.
Głosuj
Głosuj
Podziel się
Opinie
Piwo z probiotykami na odporność. Chińscy naukowcy znowu zaskakują
(The Verge)
d20kqvo

Probiotyczne piwo, które zwiększa odporność i sprzyja zdrowiu przewodu pokarmowego, powstało na Narodowym Uniwersytecie Singapuru (NUS). Oryginalny trunek zawiera probiotyczny szczep Lactobacillus paracasei L26, który wyizolowano z ludzkich jelit. Do jego specjalnych właściwości należy neutralizacja toksyn i wirusów, a także regulacja pracy układu odpornościowego. Co do samej zawartości alkoholu, wynosi ona ok. 3,5 proc.

Zdaniem twórców nowego rodzaju piwa, trafi ono w niszę na rynku.

d20kqvo

Podziel się opinią

Share
d20kqvo
d20kqvo
Więcej tematów