Mastercook LCV‑920 NFX VAC - lodówka z systemem pakowania próżniowego

Każdy wie, że aby przedłużyć trwałość jedzenia, należy je przechowywać w lodówce lub zamrażarce. To jednak niejedyny sposób na zachowanie świeżego wyglądu i wartości odżywczych zawartych w pożywieniu. Pomoże także pakowanie próżniowe.

Mastercook LCV-920 NFX VAC - lodówka z systemem pakowania próżniowego
Źródło zdjęć: © Materiały prasowe

14.06.2012 15:13

Pakowanie próżniowe chroni żywność przed niekorzystnym działaniem powietrza, wysychaniem i rozwojem bakterii. W połączeniu z niską temperaturą jest skutecznym sposobem zachowania świeżości warzyw, owoców czy mięsa.

Chłodziarko-zamrażarka LCV-92. NFX VAC marki Mastercook posiada system pakowania próżniowego Vac Packer, dzięki czemu można przechowywać żywność nawet do kilku miesięcy, zarówno w lodówce i zamrażarce, jak i domowej spiżarni czy w temperaturze pokojowej. Jej smak ani wygląd nie powinny na tym ucierpieć. System, umieszczony w dodatkowej, widocznej szufladzie, działa następująco: jedzenie umieszczone w folii do pakowania próżniowego wkładamy do maszyny, która usuwa powietrze i szczelnie zamyka całość, zgrzewając woreczek hermetycznie.

Pakowanie próżniowe pozwala również marynować mięsa i ryby, przechowywać płynne produkty, np. sosy, oraz zapobiega rozprzestrzenianiu się niepożądanych zapachów, wydzielanych przez żywność przechowywaną w lodówce.

Oprócz systemu Vac Packer lodówka LCV-92. NFX VAC marki Mastercook posiada podświetlany na niebiesko wyświetlacz LCD. Wewnątrz znajdziemy między innymi system No Frost, Multi Fresh, energooszczędne oświetlenie LED, stelaż na wino. Aby oszczędzić energię, drzwi lodówki zamykają się automatycznie. Znajdziemy tu także funkcję szybkiego chłodzenia napojów. Model LCV-920 NFX VAC posiada klasę energetyczną A+ oraz funkcje ECO i Wakacje, pozwalające na redukcję zużycia energii w przypadku dłuższej nieobecności w domu bądź rzadkiego wykorzystywania zamrażarki.

Wybrane dla Ciebie
Komentarze (0)