Frytkownica SEVERIN FR 2436 - przyrządzi nawet panierowane owoce morza
Frytki to jedna z popularniejszych form serwowania ziemniaków. Lubią je zarówno dzieci, jak i dorośli. Najzdrowsze i najsmaczniejsze są oczywiście frytki domowe, przygotowane z własnoręcznie obranych i pokrojonych ziemniaków, usmażone na samym tłuszczu, bez dodatków smakowych i konserwantów.
11.06.2012 15:10
W ich szybkim usmażeniu ma pomóc nowa frytkownica SEVERIN, FR 2436. Urządzenie nadaje się także do przygotowywania wszystkich potraw wymagających smażenia w głębokim tłuszczu: panierowanych owoców morza, paluszków rybnych czy orientalnych przekąsek. Pokrywa z okienkiem zapobiega pryskaniu tłuszczu oraz pozwala na sprawdzanie przebiegu procesu smażenia bez konieczności zdejmowania pokrywy. Znajdujący się w pokrywie wymienny filtr pochłania tłuszcz i nieprzyjemne zapachy.
Frytkownica FR 243. jest wyposażona w dwa koszyki do smażenia, o pojemności 700 i 300 g. Pozwala to na jednoczesne przygotowywanie produktów, które wymagają różnego czasu obróbki termicznej. Specjalna kontrolka umożliwia ustawienie jednej z pięciu dostępnych temperatur smażenia, między 135°C a 190°C. Lampka kontrolna informuje, kiedy pożądana temperatura zostanie osiągnięta. Wyświetlacz LCD z zegarem i wskaźnikiem temperatury pozwala ustawić czas smażenia. Urządzenie posiada schowek na przewód.
Specyfikacja techniczna:
• Kolor: szczotkowana stal nierdzewna – czarna
• Moc: ok. 1800 W
• Pojemność: ok. 3,5 l
• obudowa ze stali nierdzewnej
• zdejmowany, emaliowany pojemnik na olej/tłuszcz
• 2 koszyki do smażenia
• wielkość wsadu: 700 g produktu
• izolacja termiczna pod grzałką
• regulacja temperatury (135-190°C) z bezpiecznikiem termicznym
• 30-minutowy zegar z sygnalizacją dźwiękową
• wyświetlacz LCD pokazujący czas i temperaturę
• dodatkowe zabezpieczenie: automatyczne wyłączanie podczas wyjmowania grzałki
• lampka kontrolna
• zdejmowana pokrywa z okienkiem i wymiennym filtrem
• schowek na przewód
• cena detaliczna: 349 pln