Sous Vide Supreme - urządzenie do potraw w stylu "slow food"
Sous Vide to filozofia kulinarna w stylu slow food, która czerpie inspirację z natury i korzysta z próżniowego pakowania produktów. Produkty Sous Vide Supreme mają pozwalać na przygotowanie potraw w tym stylu także w domowej kuchni.
22.04.2013 12:16
Sous Vide to sposób tworzenia potraw przygotowywanych bez pośpiechu. Kluczem jest nowoczesny proces przygotowania. Porcje produktów zostają szczelnie zamknięte w próżniowych woreczkach, a następnie są gotowane w kąpieli wodnej o regulowanej temperaturze i w określonym czasie. Sous Vide czerpie pomysł wprost z natury, w której skorupka jajka stanowi naturalne próżniowe zamknięcie dla żółtka i białka.
Sous Vide Supreme to urządzenie w postaci wanny do kąpieli wodnej. Do jego obsługi służy panel sterowania, który zgodne z ideą SV pozwala ustawić temperaturę z dokładnością do 0,5. C oraz czas wymagany konkretnym rodzajom produktów. Sous Vide Supreme posiada szczelną pokrywę.
Urządzenie jest dostępne w dwóch rozmiarach. Sous Vide Supreme dostosowany jest do gotowania 2. porcji produktów, a jego mniejsza wersja - Sous Vide Supreme Demi do 12 porcji. Dodatkowo, w ofercie Sous Vide Supreme znajduje się pakowarka, która pozwala na właściwe przygotowanie do kąpieli wodnej porcji mięsa, ryb czy warzyw oraz trzy rodzaje próżniowych woreczków, odpornych na działanie wysokich temperatur.
Ceny:
Sous Vide Supreme - 2299 złotych
Sous Vide Supreme Demi - 1899 złotych
Źródło: informacja prasowa, PS, WP.PL