Parowar Severin DG 2426 z technologią zapobiegającą wydostawaniu się zapachów

Parowar Severin DG 2426 z technologią zapobiegającą wydostawaniu się zapachów

Parowar Severin DG 2426 z technologią zapobiegającą wydostawaniu się zapachów
Źródło zdjęć: © Materiały prasowe
12.06.2012 13:49

Gotowanie na parze jest jednym z najzdrowszych sposobów przygotowywania potraw. W przeciwieństwie do smażenia czy duszenia, gotowanie za pomocą pary pozwala na zachowanie cennych witamin i minerałów, znajdujących się w jedzeniu. Ta metoda nie wymaga także dodawania tłuszczów ani soli.

*Zdrowa para *
Gotowanie na parze jest jednym z najzdrowszych sposobów przygotowywania potraw. W przeciwieństwie do smażenia czy duszenia, gotowanie za pomocą pary pozwala na zachowanie cennych witamin i minerałów, znajdujących się w jedzeniu. Ta metoda nie wymaga także dodawania tłuszczów ani soli. W rezultacie przyrządzane w ten sposób potrawy są niskokaloryczne, lekkostrawne, smaczne oraz zdrowe. Zaletą gotowania na parze jest także oszczędność czasu i naszego zaangażowania w przygotowanie posiłku. Korzystanie z odpowiedniego parowaru pozwala na zrobienie obiadu nawet w ciągu 3. minut, bez konieczności ciągłego doglądania gotowanych potraw.

*Po prostu gotuj *
Nowy parowar DG 242. firmy Severin pomoże w ugotowaniu warzyw, ryb czy drobiu. Dzięki wyposażeniu w trzy osobne pojemniki (każdy o pojemności 4,5 litra), umożliwi on przygotowanie kilkudaniowego obiadu w ciągu zaledwie kilkudziesięciu minut. Specjalnie zaprojektowana miseczka służy do gotowania ryżu, podstawy dań kuchni Orientu. Siedem zintegrowanych programów pozwala na szybkie ustawienie odpowiedniego czasu gotowania. Funkcja podgrzewania umożliwia utrzymanie w cieple gotowych potraw tak długo, jak tego potrzeba.

Technologia „Anti-Odour”. ma zapobiegać wydostawaniu się zapachów z pojemników. Dzięki temu zapachy oraz smaki przygotowywanych w poszczególnych pojemnikach produktów mają się nie przenikać. Jeżeli zaczyna brakować wody, można ją łatwo dolać poprzez kanał uzupełniający, bez konieczności przerywania procesu gotowania.

Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Wybrane dla Ciebie
Komentarze (0)