Parowar Severin DG 2426 z technologią zapobiegającą wydostawaniu się zapachów

Gotowanie na parze jest jednym z najzdrowszych sposobów przygotowywania potraw. W przeciwieństwie do smażenia czy duszenia, gotowanie za pomocą pary pozwala na zachowanie cennych witamin i minerałów, znajdujących się w jedzeniu. Ta metoda nie wymaga także dodawania tłuszczów ani soli.

Parowar Severin DG 2426 z technologią zapobiegającą wydostawaniu się zapachów
Źródło zdjęć: © Materiały prasowe

12.06.2012 13:49

*Zdrowa para *
Gotowanie na parze jest jednym z najzdrowszych sposobów przygotowywania potraw. W przeciwieństwie do smażenia czy duszenia, gotowanie za pomocą pary pozwala na zachowanie cennych witamin i minerałów, znajdujących się w jedzeniu. Ta metoda nie wymaga także dodawania tłuszczów ani soli. W rezultacie przyrządzane w ten sposób potrawy są niskokaloryczne, lekkostrawne, smaczne oraz zdrowe. Zaletą gotowania na parze jest także oszczędność czasu i naszego zaangażowania w przygotowanie posiłku. Korzystanie z odpowiedniego parowaru pozwala na zrobienie obiadu nawet w ciągu 3. minut, bez konieczności ciągłego doglądania gotowanych potraw.

*Po prostu gotuj *
Nowy parowar DG 242. firmy Severin pomoże w ugotowaniu warzyw, ryb czy drobiu. Dzięki wyposażeniu w trzy osobne pojemniki (każdy o pojemności 4,5 litra), umożliwi on przygotowanie kilkudaniowego obiadu w ciągu zaledwie kilkudziesięciu minut. Specjalnie zaprojektowana miseczka służy do gotowania ryżu, podstawy dań kuchni Orientu. Siedem zintegrowanych programów pozwala na szybkie ustawienie odpowiedniego czasu gotowania. Funkcja podgrzewania umożliwia utrzymanie w cieple gotowych potraw tak długo, jak tego potrzeba.

Technologia „Anti-Odour”. ma zapobiegać wydostawaniu się zapachów z pojemników. Dzięki temu zapachy oraz smaki przygotowywanych w poszczególnych pojemnikach produktów mają się nie przenikać. Jeżeli zaczyna brakować wody, można ją łatwo dolać poprzez kanał uzupełniający, bez konieczności przerywania procesu gotowania.

Wybrane dla Ciebie
Komentarze (0)