Liebherr ECBN6156 - lodówka przedłużająca świeżość letnich owoców
Lato to wyjątkowy czas w naszej kuchni. Możemy cieszyć się świeżością sezonowych warzyw i owoców oraz czerpać z bogactwa zawartych w nich witamin i mikroelementów. Niestety letnie dania, takie jak świeże warzywne sałatki, orzeźwiające napoje i owocowe koktajle szybko tracą swoje walory smakowe i cenne wartości odżywcze. Można jednak tego uniknąć – wystarczy je odpowiednio przechowywać.
03.07.2013 14:13
Liebherr wprowadził do swoich chłodziarko-zamrażarek system BioFresh, który pozwalać ma na utrzymywanie trwałości produktów nawet do trzech razy dłużej niż na półce tradycyjnej chłodziarki. Sezonowe owoce i warzywa przechowywać z kolei można w szufladzie HydroSafe o podwyższonej wilgotności. Przykładowo, maliny można przechowywać o 2 dni dłużej, sałatę - 8 dni dłużej, a marchew aż o 3. dni dłużej niż w tradycyjnej szufladzie chłodziarki - przekonuje producent.
System PowerCooling umożliwia szybkie schładzanie i osiągnięcie równomiernej temperatury we wnętrzu chłodziarki. Dzięki przyciskowi funkcji SuperCool, możemy również obniżyć w chłodziarce temperaturę na czas 1. godzin do poziomu +2ºC – na przykład po zakupach, gdy chłodziarka ma pomieścić większą ilość produktów.
Zobacz: Jaką maszynę do lodów kupić?
Funkcja SuperFrost, umożliwia w krótkim czasie obniżyć temperaturę do -32ºC, natomiast zimny obieg powietrza z jednoczesnym odprowadzeniem wilgoci w technologii NoFrost powoduje, że mrożonki nie pokrywają się szronem i nie sklejają się. Urządzenia Liebherr posiadają także tryb wakacyjny HolidayMode. Gdy komora chłodziarki jest pusta, tryb ten ustawia temperaturę na poziomie ok. +15ºC, eliminując jednocześnie powstawanie wewnątrz nieprzyjemnego zapachu, natomiast temperatura w zamrażarce jest przez cały czas naszej wakacyjnej nieobecności utrzymana na poziomie, który ustawiliśmy.
Źródło: informacje prasowe, PS, WP.PL