Grillowanie niezależnie od pogody - elektryczny grill Philips
Grill elektryczny HD6305 z linii Daily Collection jest wyposażony w płyty opiekające, które pozwalają zachować smak i aromat potraw. Urządzenie można używać w dwóch różnych pozycjach, co umożliwia przygotowanie potraw na różne sposoby.
01.07.2014 08:58
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Sezon na grillowanie otworzyliśmy już jakiś czas temu. Gdy jednak w chłodniejsze lipcowe dni deszczowa aura uniemożliwi grillowanie na świeżym powietrzu lub nie przepadasz za rozpalaniem grilla, dymem i nieprzyjemnymi zapachami, można użyć urządzenia elektrycznego.
Grill elektryczny Philips HD630. pomoże C przygotować aromatyczny i soczysty posiłek. Pomagają w tym między innymi płyty grzejne o wysokiej temperaturze. Gdy opiekane pożywienie dotyka powierzchni grilla, zaczyna skwierczeć i rumienić się, tworząc chrupiącą skórkę, zachowującą cały smak i aromat w środku. Ważne jest także, że nachylone płyty grilla sprawiają, że nadmiar tłuszczu spływa do dołączonej tacki. W ten sposób potrawy będą lekkie i zdrowsze.
Duża moc grilla zapewnia szybkie nagrzewanie i zachowanie stałej wysokiej temperatury. Podczas przygotowywania potraw nie trzeba się martwić o ich przypalenie, gdyż urządzenie zostało wyposażone w regulowany termostat. Szeroki zakres temperatur (od 70°C do 230°C) pozwala wybrać temperaturę odpowiednią dla każdego składnika.
Grilla HD630. można używać z otwartą lub zamkniętą pokrywą. Zamknięcie pokrywy pozwala zachować aromat przygotowywanych dań. Jest to idealne rozwiązanie w przypadku opiekania mięs, ryb, warzyw i kanapek. Po otwarciu pokrywy urządzenie zamienia się w minigrill z podwójną powierzchnią grillowania, która pozwoli przygotować więcej jedzenia w tym samym czasie.
Płyty grilla zapobiegają przywieraniu i łatwo je wyczyścić. Ponadto, w odróżnieniu od grilli ogrodowych, grill elektryczny jest łatwy w przechowywaniu. HD630. można wygodnie przechowywać także w pozycji pionowej.