Vacu Vin Barbecue Cooler - sposób na grilla w plenerze
Jeśli robimy grilla w ogrodzie, nie ma problemu z przeniesieniem mięsa z lodówki wprost na ruszt. Co jednak zrobić jeśli chcemy grillować w plenerze, a przed samym smażeniem czeka nas dłuższa podróż?
10.06.2013 22:34
Właśnie do takich sytuacji stworzony został Barbecue Cooler marki Vacu Vin. Jest to specjalna tacka z pojemnikiem, która umożliwia transportowanie produktów spożywczych w obniżonej temperaturze. Niską temperaturę zapewniać ma czynnik chłodzący, który wcześnie musimy umieścić w zamrażarce na co najmniej 8 godzin.
Już zmrożony czynnik chłodzący umieszczamy w dolnej części urządzenia, pod tacką ze stali nierdzewnej. Na niej z kolei umieszczamy mięso lub inne produkty na grilla, a następnie zamykamy plastikową pokrywę. Dzięki temu szczelnemu zamknięciu, umieszczone w środku produkty spożywcze zachowują obniżoną temperaturę przez kilka godzin.
Vacu Vin Barbecue Cooler dostępny jest także na polskim rynku w cenie około 200 złotych.
PS, WP.PL