Trwa ładowanie...
div67q6

Facebook. Czy jak kogoś zablokuję na Facebook, to będzie to widział?

Blokowane osoby na Facebooku nie są powiadamiane o tym fakcie. Nie znaczy to jednak, że się o tym nie dowiedzą.
Głosuj
Głosuj
Podziel się
Opinie
Czy jak kogoś zablokuje na Facebooku, to on to widzi?
Czy jak kogoś zablokuje na Facebooku, to on to widzi? (Pixabay.com)
div67q6

Aby zablokować kogoś na Facebooku należy:

  • Kliknąć pozycję w prawym górnym rogu Facebooka i wybierz opcję Ustawienia.
  • Kliknąć opcję Blokowanie w menu w lewej kolumnie.
  • W sekcji Zablokuj użytkowników wprowadzić imię i nazwisko osoby, którą chcesz zablokować, a następnie kliknij opcję Zablokuj.
  • Wybrać z wyświetlonej listy konkretną osobę, którą chcesz zablokować i kliknij kolejno opcje Zablokuj > Zablokuj [imię i nazwisko].

Osobna zablokowana w ten sposób nie dostanie powiadomienia o fakcie zablokowania. Może jednak zorientować się, że została zablokowana, bo nie będzie mogła wykonać niektórych czynnośći.

div67q6

Osoba zablokowana na Facebooku nie może:

  • Wyświetlać materiałów opublikowanych przez Ciebie w profilu.
  • Oznaczać Cię w postach, komentarzach i zdjęciach.
  • Zapraszać Cię na wydarzenia lub do grup.
  • Rozpoczynać rozmów z Tobą.
  • Dodawać Cię do grona znajomych.

Zablokowanie znajomego na Facebooku automatycznie usunie go z grona znajomych. Jeśli nie chcesz kogoś w ten sposób wyrzucać, ale chcesz widzieć mniej jego postów, możesz je ukryć.

Aby ukryć czyjeś posty na Facebooku należy:

  • Przejść do strony profilowej użytkownika.
  • Rozwinąć menu "Obserwujesz".
  • Wybrać opcję "Przestań obserwować".
div67q6

Podziel się opinią

Share
div67q6
div67q6
Więcej tematów