Facebook. Czy jak kogoś zablokuję na Facebook, to będzie to widział?

Facebook. Czy jak kogoś zablokuję na Facebook, to będzie to widział?
19.01.2020 19:25
Facebook. Czy jak kogoś zablokuję na Facebook, to będzie to widział?
Źródło zdjęć: © Pixabay.com

Blokowane osoby na Facebooku nie są powiadamiane o tym fakcie. Nie znaczy to jednak, że się o tym nie dowiedzą.

Aby zablokować kogoś na Facebooku należy:

  • Kliknąć pozycję w prawym górnym rogu Facebooka i wybierz opcję Ustawienia.
  • Kliknąć opcję Blokowanie w menu w lewej kolumnie.
  • W sekcji Zablokuj użytkowników wprowadzić imię i nazwisko osoby, którą chcesz zablokować, a następnie kliknij opcję Zablokuj.
  • Wybrać z wyświetlonej listy konkretną osobę, którą chcesz zablokować i kliknij kolejno opcje Zablokuj > Zablokuj [imię i nazwisko].

Osobna zablokowana w ten sposób nie dostanie powiadomienia o fakcie zablokowania. Może jednak zorientować się, że została zablokowana, bo nie będzie mogła wykonać niektórych czynnośći.

Osoba zablokowana na Facebooku nie może:

  • Wyświetlać materiałów opublikowanych przez Ciebie w profilu.
  • Oznaczać Cię w postach, komentarzach i zdjęciach.
  • Zapraszać Cię na wydarzenia lub do grup.
  • Rozpoczynać rozmów z Tobą.
  • Dodawać Cię do grona znajomych.

Zablokowanie znajomego na Facebooku automatycznie usunie go z grona znajomych. Jeśli nie chcesz kogoś w ten sposób wyrzucać, ale chcesz widzieć mniej jego postów, możesz je ukryć.

Aby ukryć czyjeś posty na Facebooku należy:

  • Przejść do strony profilowej użytkownika.
  • Rozwinąć menu "Obserwujesz".
  • Wybrać opcję "Przestań obserwować".
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Udostępnij:
Wybrane dla Ciebie
Komentarze (0)