Wyspa kuchenna, które ukryje twoją uprawę ziół
Jeśli nie mamy pod ręką doniczki ze świeżymi ziołami, danie wyjdzie dobre, ale nie tak dobre, jak mogłoby wyjść. Tylko jak uprawiać zioła na parapecie kuchni w bloku? Nie każdemu się udaje.
15.06.2012 00:21
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Alternatywą jest wyspa kuchenna zaprojektowana przez Petera Buleya. Wygląda niepozornie, ale wykonane z klonu i cedru wnętrze kryje bezglebową uprawę wykorzystującą metody hydroponiki. Jako źródło światła niezbędnego roślinom do wzrostu służy para LED-ów oraz dwie świetlówki. Buley zapewnia, że to świetna metoda na zapewnienie ziołom dobrych warunków do wzrostu. Przy tym bazylia zawsze będzie w kuchni pod ręką, wystarczy się schylić.
Co najlepsze, blat wyspy nadal można wykorzystać jako przestrzeń roboczą albo stół.
Buley wykonuje wyspy na zamówienie i na specjalne zapytanie podaje cenę.