Trwa ładowanie...
dwlxmgo

Jak usunąć fb? Podpowiadamy jak to zrobić

Jak usunąć fb? Chcesz zniknąć z mediów społecznościowych i zlikwidować swój profil? A może potrzebujesz jedynie przerwy? Poniżej przedstawiamy kilka prostych kroków, dzięki którym usuniesz swojego Facebooka lub tymczasowo dezaktywujesz konto.
Głosuj
Głosuj
Podziel się
Opinie
Jak usunąć fb? Instrukcja
Jak usunąć fb? Instrukcja (flickr.com, Fot: mkhmarketing)
dwlxmgo

Facebook to jeden z najpopularniejszych portali społecznościowych, dzięki któremu możemy porozumiewać się z ludźmi na całym świecie. To również świetne narzędzie do odnawiania starych znajomości, jak i zawierania tych nowych. Za pomocą aplikacji możemy dowiedzieć się ze zdjęć lub postów, co dzieje się u naszych znajomych, a także gwiazd popkultury i sportu.

Chociaż konto na Facebooku posiada wiele ludzi na całym świecie, to znajdą się również użytkownicy, którzy postanawiają zakończyć przygodę z tym popularnym portalem. Niektórzy usuwają konta trwale, inni postanawiają zrobić sobie dłuższą przerwę. Poniżej prezentujemy instrukcję krok po kroku, co zrobić, aby zakończyć członkostwo w społeczności Facebooka.

Czytaj także: Jak usunąć Instagram? Instrukcja krok po kroku

dwlxmgo

Jak usunąć fb na zawsze?

Facebook zachęca do zapoznania się z poniższymi informacjami nim trwale usuniemy swoje konto.

  • Usuniętego konta nie będzie można aktywować ponownie.
  • Profil, zdjęcia, posty, filmy i wszystkie inne dodane przez Ciebie informacje zostaną trwale usunięte. Nie będzie można odzyskać żadnych dodanych treści.
  • Nie będzie już można korzystać z aplikacji Facebook Messenger.
  • Nie będzie można korzystać z funkcji Logowanie przez Facebooka w aplikacjach, w których było używane konto na Facebooku, takich jak Spotify czy Pinterest. Odzyskanie dostępu do tych kont może wymagać pomocy ze strony obsługi odpowiednich aplikacji i witryn.
  • Niektóre informacje, np. wysłane przez Ciebie wiadomości do znajomych, mogą być nadal widoczne po usunięciu konta. Kopie wysłanych wiadomości są przechowywane w skrzynkach odbiorczych adresatów.

Aby trwale usunąć konto:

  • W prawym górnym rogu wybierz opcję Ustawienia.
  • Kliknij opcję Twoje informacje na Facebooku w kolumnie z lewej strony.
  • Wybierz opcję Usuń konto i informacje, a następnie Usuń moje konto.
  • Wprowadź hasło, kliknij opcję Kontynuuj, a następnie Usuń konto.

Tymczasowa dezaktywacja konta na fb

Jeśli chcesz odpocząć od Facebooka, a nie chciałbyś trwale usuwać swojego profilu, możesz zdecydować się na tymczasową dezaktywację konta.

dwlxmgo

Aby dezaktywować konto:

  • W prawym górnym rogu wybierz opcję Ustawienia
  • Kliknij opcję Ustawienia, a następnie Twoje informacje na Facebooku w kolumnie z lewej strony.
  • Wybierz opcję Dezaktywacja i usunięcie.
  • Kliknij Dezaktywuj konto, a następnie wybierz opcję Kontynuuj dezaktywację konta i wykonaj instrukcje w celu potwierdzenia dezaktywacji.

W przypadku tymczasowej dezaktywacji konta:

  • Inni użytkownicy nie będą mogli zobaczyć ani wyświetlić Twojego profilu na Facebooku.
  • Twoje zdjęcia, posty i filmy nie zostaną usunięte.
  • Nadal możesz korzystać z aplikacji Facebook Messenger. Twoje zdjęcie profilowe będzie wciąż widoczne w konwersacjach. Można też będzie wyszukać Cię według imienia i nazwiska, aby wysłać Ci wiadomość. Twoi znajomi będą nadal widzieć Twoją obecność na Facebooku i będą mogli wysyłać Ci wiadomości.
  • Nadal możliwe będzie używanie funkcji Logowanie przez Facebooka w innych aplikacjach, takich jak Spotify, Pinterest czy gry.
  • W każdej chwili możesz ponownie aktywować konto.

Jak usunąć fb z telefonu?

Jeżeli chcesz odinstalować aplikację Facebook z telefonu z systemem Android:

  • Przejdź do ustawień telefonu z systemem Android i otwórz menedżera aplikacji.
  • Dotknij pozycji Facebook.
  • Dotknij polecenia Odinstaluj.

Aby odinstalować aplikację Facebook z urządzenia iPhone lub iPad:

  • Naciśnij i przytrzymaj ikonę aplikacji.
  • Dotknij wyświetlonego symbolu x.
  • Aby potwierdzić operację, dotknij opcji Usuń.

Jak anulować usunięcie konta?

Decyzje o anulowaniu konta możesz zmienić w przeciągu 30 dni. Wystarczy zalogować się na swojego Facebooka i kliknąć opcję: Anuluj usunięcie.

Po 30 dniach konto oraz wszystkie znajdujące się na nim informacje zostaną trwale usunięte i nie będzie można ich odzyskać.

Zobacz także: Jak zablokować kogoś na fb? Instrukcja krok po kroku

dwlxmgo

Podziel się opinią

Share

dwlxmgo

dwlxmgo
Więcej tematów