Piekarnik Siemens cookControl68 z funkcją hydroBaking i termoobiegem 3D
Siemens zaprezentował najnowszy piekarnik cookControl68 z funkcją hydroBaking. Dzięki niej wilgoć zatrzymywana jest wewnątrz piekarnika, co ma pozwalać na uzyskanie ciasta odpowiednio wilgotnego i chrupiącego na wierzchu.
22.10.2012 16:08
Dodatkowym ułatwieniem jest Termoobieg 3. plus eco - funkcja, która ma umożliwiać redukcję zużycia energii o 30%. Dodatkowo, sami możemy wybrać czy termoobieg ma działać na wszystkich poziomach piekarnika, czy tylko na jednym. Siemens to także 68 automatycznych programów, które same ustawią czas i temperaturę pieczenia dla każdej potrawy.
Piekarnik wyposażony jest w wózek Cargo, którego konstrukcja opiera się na prostym pomyśle montażu prowadnic blach po wewnętrznej stronie drzwi, umożliwiając wygodny dostęp do ciast i potraw. Z kolei system softClose ma sprawiać, że drzwi piekarnika łatwiej będą się domykać, a o czystość piekarnika zadba system automatycznego czyszczenia pyrolitycznego activeClean.
Piekarnik otrzymał nagrodę reddot International Design Award.
Dane techniczne:
Symbol: HB78BD571
• 14 rodzajów grzania
• 68 programów automatycznych
• Funkcja Memory
• Automatyczny system czyszczenia pyrolitycznego activeClean
• Wyświetlacz TFT
• Pojemność 67 litrów
• 59. x 595 x 548 mm
Cena - 6209 złotych