Piekarnik Siemens cookControl68 z funkcją hydroBaking i termoobiegem 3D

Siemens zaprezentował najnowszy piekarnik cookControl68 z funkcją hydroBaking. Dzięki niej wilgoć zatrzymywana jest wewnątrz piekarnika, co ma pozwalać na uzyskanie ciasta odpowiednio wilgotnego i chrupiącego na wierzchu.

Piekarnik Siemens cookControl68 z funkcją hydroBaking i termoobiegem 3D
Źródło zdjęć: © Materiały prasowe

22.10.2012 16:08

Dodatkowym ułatwieniem jest Termoobieg 3. plus eco - funkcja, która ma umożliwiać redukcję zużycia energii o 30%. Dodatkowo, sami możemy wybrać czy termoobieg ma działać na wszystkich poziomach piekarnika, czy tylko na jednym. Siemens to także 68 automatycznych programów, które same ustawią czas i temperaturę pieczenia dla każdej potrawy.

Piekarnik wyposażony jest w wózek Cargo, którego konstrukcja opiera się na prostym pomyśle montażu prowadnic blach po wewnętrznej stronie drzwi, umożliwiając wygodny dostęp do ciast i potraw. Z kolei system softClose ma sprawiać, że drzwi piekarnika łatwiej będą się domykać, a o czystość piekarnika zadba system automatycznego czyszczenia pyrolitycznego activeClean.

Obraz
© (fot. Materiały prasowe)

Piekarnik otrzymał nagrodę reddot International Design Award.

Dane techniczne:
Symbol: HB78BD571
• 14 rodzajów grzania
• 68 programów automatycznych
• Funkcja Memory
• Automatyczny system czyszczenia pyrolitycznego activeClean
• Wyświetlacz TFT
• Pojemność 67 litrów
• 59. x 595 x 548 mm
Cena - 6209 złotych

Wybrane dla Ciebie
Komentarze (0)