YouTube wprowadził "Tryb bezpieczny"

YouTube wprowadził "Tryb bezpieczny"
Źródło zdjęć: © YouTube.com

12.02.2010 10:38, aktual.: 12.02.2010 11:00

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Różnorodność treści to niewątpliwy atut YouTube. Niektórzy użytkownicy serwisu pragną mieć jednak większy wpływ na to, jakie informacje do nich docierają. YouTube opracował więc Tryb bezpieczny - opcjonalne ustawienie pomagające filtrować potencjalnie niepożądane treści, których użytkownik nie chce oglądać lub które nie powinny być oglądane przez członków rodziny.

Choć żaden filtr nie jest idealny, Tryb bezpieczny to kolejna funkcja, która daje użytkownikom większą kontrolę nad treściami oglądanymi za pośrednictwem YouTube. Włączenie Trybu bezpiecznego jest proste. Wystarczy kliknąć link wyświetlany w dolnej części strony z filmem. Możemy także zablokować możliwość wyłączenia Trybu bezpiecznego w danej przeglądarce tak, aby konieczne było podanie hasła.

Zobaczcie wideo prezentujące nową funkcję:

Oczywiście wszelkie treści dostępne w serwisie muszą być zgodne z Wytycznymi dla społeczności YouTube. Zachęcamy do ich przeczytania, żeby zrozumieć, jak działa serwis i w jaki sposób użytkownicy mogą łatwo i szybko oznaczyć niepożądane treści, które następnie są sprawdzane i, jeśli faktycznie łamią wytyczne, usuwane.

Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Wybrane dla Ciebie
Komentarze (0)