Thermospatula - łyżka z termometrem

Szpatułka monitorująca temperaturę podgrzewanej potrawy nie przyda się tym, którzy żywią się mrożonkami przyrządzanymi w mikrofalówce. Jednak amatorzy dżemów, polewy czekoladowej, kremów zawierających masło i innych potraw, których lepiej nie zważyć, powinni zwrócić uwagę na urządzenie Thermospatula.

Thermospatula - łyżka z termometrem
Źródło zdjęć: © Gizmodo.pl

31.08.2012 14:50

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Silikonowa szpatułka wyświetla temperaturę mieszanej masy, w której zanurzono końcówkę. 32-centymetrowa Thermospatula działa na baterie, znosi temperatury od -20°C do +240°C i nadaje się do mycia w zmywarce.

Sam termometr ze stali nierdzewnej można wysunąć ze szpatułki i używać do mierzenia temperatury pieczonej sztuki mięsa.

Obraz
© (fot. Materiały prasowe)
Komentarze (0)