Miele KM 6200 - płyta ceramiczna z technologią ExtraSpeed
Mimo rosnącej popularności płyt indukcyjnych, płyty elektryczne wciąż są - nie tylko w Polsce - niezwykle popularnym elementem wyposażenia kuchni. Aby jednak skutecznie spełniały swoją rolę, muszą posiadać efektywne grzałki - szybkość gotowania jest w codziennej eksploatacji parametrem więcej niż istotnym, a płyty elektryczne często przegrywają w tej konkurencji z indukcyjnymi czy gazowymi odpowiednikami.
08.02.2013 15:08
Technologia Miele ExtraSpeed ma pozwalać na szybsze przyrządzanie potraw. Dzięki niej oraz podwyższonej do 290. W mocy strefy wyposażonej w tę funkcję czas doprowadzenia do wrzenia wody skrócił się o 35% w porównaniu do poprzednich modeli.
Płyty wyposażone są w sterowanie Direct Plus z automatyką gotowania. Dotykowy panel obsługi składa się z jednego ciągu cyfr odpowiadających liczbie poziomów ustawień mocy. Aby uruchomić funkcję ExtraSpeed trzeba nacisnąć najwyższy, 9 poziom.
Każda płyta wyposażona jest w jedną strefę z tą funkcją, oznaczoną odpowiednim nadrukiem. Urządzenia zostały ponadto dostosowane do automatycznej współpracy z wyciągami firmy Miele w ramach systemu Con@ctivity.
W ofercie firmy Miele na rynku polskim znajdziemy cztero- lub pięciostrefowe modele płyt KM 620. o zróżnicowanych wymiarach: 614 x 514, 764 x 514, 792 x 512 lub 942 x 526 mm.
Źródło: informacja prasowa, PS, WP.PL