Miele Combi-Steam - piekarnik na wodę
10.09.2013 13:55
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Miele, niemiecki producent urządzeń gospodarstwa domowego, przedstawił najnowszy model wśród swoich piekarników parowych. Urządzenie umożliwia zarówno gotowanie na parze, jak i gotowanie konwencjonalne.
Dodatkowo piekarnik daje także możliwość gotowania łączącego oba sposoby pracy. Producent zapewnia, że użycie pary jako wsparcia przy gotowaniu konwencjonalnym pozwala na osiągnięcie efektów niemożliwych w standardowych urządzeniach. Dodatkowo ma także zmniejszać czas gotowania.
Miele Combi-Steam posiada 10. programów automatycznych, które umożliwiają przygotowywanie mięsa, warzyw oraz ciast. Wybieranie ich jest możliwe z poziomu panelu sterowania z wyświetlaczem elektronicznym. Sam panel frontowy można podnosić, co należy wykonać jeśli chcemy uzupełnić zapas wody w urządzeniu.
Zobacz: Jaki wybrać i kupić piekarnik?
Umieszczenie pojemnika na wodę za panelem sterującym umożliwiło zwiększenie pojemności piekarnika o 4. procent przy zachowaniu tych samych rozmiarów zewnętrznych.
Miele Combi-Steam DGC 4084/4086 XL kosztuje około 12000 złotych.
PS, WP.PL