Jak rozpoznać trujące garnki?
To, w czym gotujemy ma ogromne znaczenie nie tylko dla smaku potrawy, ale również dla naszego zdrowia. Czy garnki i naczynia mogą być toksyczne? Prowadząca program "Wiem, co jem na diecie" Katarzyna Bosacka wyjaśniła w "Dzień Dobry TVN", jakich garnków nie powinniśmy używać. Które z nich negatywnie wpływają na nasze zdrowie? W jakie warto zainwestować?
09.03.2016 18:40
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
To, w czym gotujemy ma ogromne znaczenie nie tylko dla smaku potrawy, ale również dla naszego zdrowia. Udowodniono, że bardzo dużo substancji, które zawarte są w popularnych naczyniach wydziela substancje, jakie powodują chorobę Alzheimera, bóle głowy, niewydolność wątroby, a często nawet i raka. Zatem - które garnki i naczynia mogą być toksyczne? Prowadząca program "Wiem, co jem na diecie" Katarzyna Bosacka wyjaśniła w "Dzień Dobry TVN", jakich garnków nie powinniśmy używać. Które z nich negatywnie wpływają na nasze zdrowie, a w jakie warto zainwestować? Zobaczcie.
Zobacz również, jak przygotować pyszne i sycące dania jednogarnkowe. Oto najciekawsze przepisy - kliknij w link.
ag