Gotowanie na mililitry

Gotowanie na mililitry20.04.2012 15:56
Gotowanie na mililitry
Źródło zdjęć: © www.yankodesign.com

Każdemu z pewnością zdarzyło się kiedyś coś przypalić. Takie wypadki nie ominęły nawet profesjonalnych kucharzy, a co dopiero amatorów, którzy zajmują się kilkoma rzeczami jednocześnie. Scale Gasrange to nowy typ kuchenki gazowej, która pomoże ochronić jedzenie przed przypaleniem.

Innowacyjność urządzenia polega na zamontowaniu automatycznego wyłącznika, zintegrowanego z wagą. Wiadomo, że w trakcie gotowania każdego produktu żywnościowego, jego masa zmniejsza się. Woda wyparowuje, produkt zaczyna gęstnieć –. i wtedy już tylko chwila nieuwagi, by makaron, ryż, czy ziemniaki, z których wygotowała się woda, zaczęły się przypalać.

Aby tego uniknąć, kiedy masa gotowanego produktu spadnie do określonego poziomu, płomień gaśnie. Pomysł ten na pewno znajdzie swoich zwolenników. Innowacyjna płyta gazowa Scale Gasrange zasługuje na uwagę jednak nie tylko ze względu na ciekawe rozwiązania. Równie interesująca jest pod względem wizualnym.

Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Udostępnij:
Wybrane dla Ciebie
Komentarze (0)