Funkcja PS4: Share Play ma ograniczenie czasowe

Funkcja PS4: Share Play ma ograniczenie czasowe
18.08.2014 08:27
Funkcja PS4: Share Play ma ograniczenie czasowe
Źródło zdjęć: © chip.pl

Share Play to takie wirtualne przesiadywanie na kanapie. Jeśli nie możesz sobie z czymś poradzić lub po prostu chcesz pograć z żywym przeciwnikiem, wciskasz przycisk Share na padzie i tadam! Twój znajomy jest w stanie przejąć kontrolę nad postacią w czasie rzeczywistym lub możecie zagrać razem w trybie kooperacji.

Co najważniejsze, znajomy wcale nie musi posiadać kopii gry. Wystarczy, że będzie miał aktywne konto PlayStation Plus. Brzmi wspaniale, prawda? Jak się jednak okazuje, jest jeden haczyk o którym Sony "zapomniało" wspomnieć.

Jak udało się dowiedzieć portalowi Gamespot, sesje Share Play będą mogły trwać maksymalnie 60 minut. Po tym czasie nasz znajomy, który nie posiada swojej kopii gry, zostanie odłączony od rozgrywki. Co prawda nic nie stoi na przeszkodzie, żeby udostępnić mu grę ponownie (tutaj nie ma żadnych ograniczeń), ale jeśli liczyliście na to, że w prosty i darmowy sposób wypożyczycie grę, niestety czeka Was rozczarowanie. Wymagana co godzinę autoryzacja sprawia, że dzielący się grą znajomy będzie musiał czekać w pobliżu swojej konsoli.

Polecamy w wydaniu internetowym chip.pl: Funkcja PS4: Share Play ma ograniczenie czasowe!

Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Udostępnij:
Wybrane dla Ciebie
Komentarze (1)