Eco kuchnie wolnostojące Amica
Amica wprowadziła na rynek nowe kuchnie wolnostojące, w których jednym z najważniejszych wyróżników jest efektywność i ekologiczność. Kuchnie wolnostojące nowej generacji dostępne są bowiem w nowej klasie energetycznej A-20%.
29.08.2013 14:09
To ekologiczne i ekonomiczne rozwiązanie, które zmniejsza zużycie prądu o 20. w porównaniu ze sprzętem klasy energetycznej A. Oszczędność ta dotyczy oczywiście piekarników elektrycznych.
Eco widoczne i odczuwalne jest również w innych zastosowaniach, np. timerach Ta i Ts wykorzystujących ciepło resztkowe w piekarniku, czyli to, które utrzymuje się wewnątrz komory po zakończeniu programu pieczenia. Ciepło resztkowe można wykorzystać do podgrzewania potraw lub utrzymywania ich w cieple. A to jeszcze nie wszystko –. kiedy potrawa piecze się np. przez godzinę, to ostatnie 5 minut, gdy jest jeszcze w piekarniku, a program wciąż trwa, grzałki się wyłączają, a ciepło jest utrzymywane dzięki izolacji piekarnika od zewnątrz – to zasługa doskonale zaizolowanych drzwi, a także pozostałych elementów izolujących piekarnik z zewnątrz. Oszczędność pieniędzy widoczna w kieszeni i dbałość o środowisko widoczna jak na dłoni.
Amica jest znana z tego typu inteligentnych rozwiązań. Szczególnie wyraźnie widać to w segmencie sprzętu grzejnego - kuchni, piekarników, płyt.