Critter - elegancka kuchnia polowa
Gotowanie w warunkach działkowych lub kempingowych ogranicza się do rozłożenia składników i akcesoriów na stole lub kamieniu i biegania do grilla. Tymczasem przenośne stanowiska pracy kucharzy istnieją i bywają piękne jak Critter. Kuchnię polową zaprojektował Włoch, który nie lubi ani byle jak jeść, ani przygotowywać jedzenia w byle warunkach.
Blat roboczy, schowki, palniki i zlew wkomponowano w jeden stół na podpórkach, który z łatwością przeniesiemy do ogrodu i (też z łatwością –. jeśli posiadamy wielki samochód) zawieziemy nad jezioro. Przenoszenie stanowiska roboczego ułatwiają uchwyty na brzegach.
Elia Mangia tak zaprojektował stolik, by do rozbiórki i powtórnego montażu wystarczyło osiem wkrętów.
Pomysł jest fantastyczny, trzeba jeszcze nabyć ten dom z ogrodem, w którym będziemy urządzać garden party.
Critter będzie do kupienia we włoskim sklepie Skitsch.