Piekarnik Siemens z serii cookControl - sam upiecze i się wyczyści

Piekarnik Siemens z serii cookControl - sam upiecze i się wyczyści

Piekarnik Siemens z serii cookControl - sam upiecze i się wyczyści
Źródło zdjęć: © Materiały prasowe
06.10.2014 13:14

Precyzyjna regulacja temperatury w zakresie 30 - 300 st. C, blisko 70 programów automatycznych, 14 rodzajów grzania i wyświetlacz TFT - to główne cechy nowego piekarnika Siemens.

Dzięki wyposażeniu w elektronikę cookControl piekarnik sam dopilnuje odpowiedniej temperatury i czasu pieczenia dla 6. potraw zapisanych w jego pamięci. Uzyskanie efektu jest proste: wystarczy wybrać odpowiedni program, podać wagę oraz inne właściwości potrawy, a wszystkie pozostałe zadanie przejmie piekarnik. Urządzenie sam zadba również o dokładne czyszczenia jego wnętrza.

Obraz
© (fot. Materiały prasowe)

Dzięki wyposażeniu piekarnika w funkcję activeClean (pyrolizę), piekarnik jest w stanie samodzielnie pozbyć się uporczywych, tłustych zabrudzeń. Po wybraniu programu activeClean, temperatura we wnętrzu osiąga poziom ok. 50. st. C., wypalając tym samym wszelkie zabrudzenia i przygotowując je do kolejnych wypieków. Dostępna jest również przydatna funkcja szybkie nagrzewanie. Korzystając z niej skracamy czas oczekiwania na pożądany zakres temperatury o 30 proc., oszczędzając jednocześnie nie tylko czas, ale również zużycie energii.

Wykonany ze stali i szkła front urządzenia uzupełnia sterowanie lightControl. Korzystając z niego zyskujemy szybką i łatwą obsługę wszystkich funkcji piekarnika. Praktycznym rozwiązaniem duży wyświetlacz TFT, sygnalizujący aktualnie wybrany program pieczenia.

Cena: 6000 zł

Siemens HB78GU570:
- 68 programów automatycznych
- system automatycznego czyszczenia activeClean
- wyświetlacz TFT
- szybkie nagrzewanie
- lightControl
- pojemność 65 litrów
- system zimnych drzwi
- prowadnice teleskopowe
- moc przyłączeniowa 3 650 W
- klasa energetyczna A

  1. rodzajów grzania: góra/dół, grzanie dolne, termoobieg 3D plus, termoobieg 3D plus eco, funkcja pizza, grill z termoobiegiem, Variogrill o małej powierzchni, Variogrill o dużej powierzchni, rozmrażanie, gotowanie w niskich temperaturach, hydroBaking, intensywne, podgrzewanie, podtrzymywanie ciepła
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Wybrane dla Ciebie
Komentarze (0)