Piekarnik Electrolux PlusSteam - idealny do domowych wypieków

Piekarnik Electrolux PlusSteam - idealny do domowych wypieków

Piekarnik Electrolux PlusSteam - idealny do domowych wypieków
Źródło zdjęć: © Materiały prasowe
20.05.2015 16:03

Marzy Wam się zostać królem wypieków… Zapach świeżo upieczonego chleba ze złocistą skórką, perfekcyjnie wypieczone ciasta i ciasteczka. Aż ślinka cieknie na samą myśl. Co zrobić, aby zostać MasterChefem we własnej kuchni. Firma Electrolux znalazła rozwiązanie, piekarnik PlusSteam umożliwia dodanie pary w pierwszej fazie pieczenia, dzięki czemu możemy cieszyć się doskonałym wyglądem oraz smakiem naszych wypieków.


Wielofunkcyjny piekarnik PlusSteam stworzono z myślą o miłośnikach wypieków, dlatego wyposażono go w opcję „dodaj parę”. Odpowiednia porcja wilgoci powoduje, że ciasto doskonale wyrasta, a chleby i bułki zyskują złocistą, chrupiącą skórką.

Obraz
© (fot. Materiały prasowe)

A jak to działa? Wystarczy na dno piekarnika wlać 10. ml wody, wybrać pokrętłem funkcję PlusSteam/Termoobieg i ustawić temperaturę pieczenia. Następnie należy nacisnąć przycisk PlusSteam, znajdujący się na panelu sterowania piekarnika i odczekać 5 minut. W tym czasie zostanie wytworzona odpowiednia ilość pary i piekarnik zostanie odpowiednio rozgrzany. Zaświecenie diody na przycisku oznacza, że funkcja PlusSteam została aktywowana i wtedy możemy włożyć do niego surowe ciasto. Przez pierwszych 10-15 minut pieczenia para będzie wspomagać wyrastanie ciasta oraz sprawi, że jego wnętrze będzie miękkie i delikatne. Przez pozostały czas suche, gorące powietrze nada mu złocistego koloru oraz odpowiednią chrupkość.

Piekarnik Electrolux PlusSteam został także wyposażony w szereg funkcjonalnych rozwiązań, które pozwalają na jego wygodne i łatwe użytkowanie. Funkcja UltraFan pozwala na przyrządzanie różnych dań na 3 poziomach w tym samym czasie, bez przenikania się smaków i aromatów. Duże wnętrze i pojemna blacha dodatkowo zwiększają komfort przygotowania posiłków dla wieloosobowej rodziny. Prowadnice teleskopowe gwarantują łatwe wkładanie i wyciąganie potraw. Termosonda umożliwia osiągnięcie pożądanej temperatury wewnątrz ciast czy mięs, bez konieczności jej sprawdzania podczas pieczenia. Wkłady katalityczne ułatwiają utrzymanie wnętrza piekarnika w czystości.

Źródło artykułu:Informacja prasowa
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Wybrane dla Ciebie
Komentarze (0)